Matias Ollila - turvallisuuden edistäjä Pidetään välit kunnossa

Lisää poliiseja lasten turvaksi

Yhteiskunnan ja valtion tehtävä on huolehtia ihmisten turvallisuudesta – siitä tunteesta, että kaikki on kunnossa ja hallinnassa. Valitettavasti monen kohdalla turvallisuuden tunne on järkkynyt viime aikoina. Erityisesti sitä on horjuttanut viestit tapauksista, joissa uhreina ovat olleet lapset ja nuoret. Tilanne ei itsestään parane. Meidän on toimittava.

 

Tarvitsemme tekoja turvallisuuden edistämiseksi. Yksi keino on lisätä poliiseja, mitä varsin monet puolueet ovat ehdottaneetkin. Määrä ei kuitenkaan ratkaise, vaan ratkaisu siitä mihin resurssi laitetaan.

Ehdotukseni on, että poliisien määrää tulevina vuosina lisätään ja ennen kaikkea lasten turvaksi. Rikosten kauhistelu jälkikäteen ei turvallisuuttamme edistä. Siksi poliiseja tarvitaan ennalta estävään ja myös tiedusteleviin tehtäviin, joilla estetään mahdollisimman hyvin esim. lasten kokemat seksuaalirikokset.

Ennalta estävän toiminnan pitää myös näkyä ja kuulua poliisin viestinnässä osana tarkoitustaan. Nyt mediassa tilaa saavat enemmän poliisin panssaroidut maasturit, joiden osto on ollut ymmärrettävästi ristiriitainen. Perustelunsa lienee niilläkin, mutta panssaria tarvittaessa voi myös lausua ennalta estävän toiminnan olevan myöhäistä.

Vaatii johtajuutta, suunnitelmallisuutta ja rohkeutta panostaa ennalta estävään ja ehkäisevään toimintaan. Turvallisuutta nimenomaan edistää poliisin sanotaanko pehmeä toiminta, jota ansiokkaasti lasten ja nuorten kanssa tehdään jo. Poliisi vierailee kouluissa, nuokkareilla ja nuorten tapahtumissa kohdaten heidät hienosti luottamusta herättäen. Kiinnostavat tarinat poliisin työstä ja asianmukaiset somekuvat nuorten kanssa rakentavat turvallista Suomea.

Se on ennalta estävä keino myös radikalisoitumiseen, kun pidämme nuoresta alkaen kaikille itsestään selvänä, että poliisi on ystävämme, tuki ja turvamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Poliisi on ystävä - tuohan on Snackyn vanha mainoslause. Tämä on kyllä väsynein vaalivirsi ikinä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Lapset, eläkeläiset ja poliisit saavat neljän vuoden sykleissä paljon ystäviä hetkeksi, jonka jälkeen heidät voi taas unohtaa neljäksi vuodeksi.

Poliisit eivät turvaa lapsien elämää vaan vanhemmat. Ellei tietysti puhuta henkilökohtaisista turvamiehistä.

Käyttäjän MatiasOllila kuva
Matias Ollila

Olet Pasi siinä täysin asian ytimessä, että vanhemmuus on erittäin olennaisessa roolissa. Tärkein tuki, ettei lapsi syrjäydy. Onnellisen lapsuuden tae.

Toimituksen poiminnat